Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Välj ditt land Sverige Sverige
Fraktfritt över 450 SEK
Leverans inom 3 till 5 arbetsdagar
Säker betalning med 3D Secure

Hur ofta ska du byta tandborste?

Du vet att det är dags att köpa nytt schampo eller tandkräm när den befintliga tar slut, men hur vet du när det är dags att skaffa en ny tandborste?

min read
Mar 2020
https://curaprox.se/blog/post/hur-ofta-ska-du-byta-tandborste
min read
Mar 2020
https://curaprox.se/blog/post/hur-ofta-ska-du-byta-tandborste

Vi introducerar

Byt ut din tandborste regelbundet

Vi kommer att informera dig om hur ofta du ska byta denna viktiga badrumsdetalj för att se till att det inte leder till onödiga problem för din mun och din allmänhälsa.

En tandborste är ett verktyg för din munhygien som bör användas i cirka tre månader, men många av oss följer inte detta enkla råd. Det finns två viktiga skäl till varför en tandborste bör bytas ut regelbundet: för det första som ett resultat av mekaniskt slitage, borststråna börjar böja sig, vilket leder till otillräckligt avlägsnande av plack över tiden. Den andra anledningen är den snabba ansamling av bakterier, som tenderar att växa mycket snabbare i fuktiga miljöer.

Steg ett

Skölj den efter varje gång och låt den torka

Det är också viktigt att skölja din tandborste med vatten efter varje användning och låta den torka i upprätt läge.

Det är inte nödvändigt att ha ett skydd på din tandborste; dessa små plasthylsor är endast avsedda för skydd under tillfällig transport. Att hålla din borste täckt hela tiden kan leda till en tillväxt av en större mängd bakterier på själva skyddet. Dessutom förhindrar skyddet borsten från att torka ordentligt, den fångar fukt och skapar den perfekta miljön för bakterier att frodas i.

Låt borsten torka i upprätt läge

Steg två

Tecken på utsliten tandborste

Om du borstar tänderna för hårt

Du kanske tror att tandborstar utformade med ett större antal borststrån, som  Curaprox borstar, skulle slitas ut snabbare, men sanningen är att dessa ultra soft borststrån är utformade och testade för att hålla längre och för att hålla tänderna rena under minst tre månaders dagligt bruk.

Om dina borststrån på din tandborste är slitna eller böjda efter bara några dagar eller veckor, gör du fel. En tandborste som slits ut för snabbt är ofta resultatet av att du trycker för hårt, vilket är en följd av felaktig borstningsteknik.

För hårt tryck eller dålig borstningsteknik

För att vara på den säkra sidan, läs instruktionerna om hur man använder tandborsten korrekt för att förhindra att den slits ut för snabbt eller skadar dina tänder och ditt tandkött. Du kan också fråga din tandläkare eller tandhygienist om korrekt användning av en tandborste.

Steg tre

Byt din tandborste efter sjukdom

Om du har varit sjuk nyligen, är det en bra idé att byta tandborste - även om den fortfarande verkar vara i god form. Viktigt, din tandborste bör bytas ut efter tillfrisknande från en virus- eller bakterieinfektion. Oavsett om du bara har lidit av en vanlig förkylning eller en annan smittsam sjukdom, tveka inte - skaffa en ny.

Byt din tandborste efter sjukdom

Tre saker att komma ihåg

En utsliten tandborste rengör inte tänderna lika effektivt.

1. Byt ut din tandborste ungefär var tredje månad för att undvika böjda borststrån och ansamling av bakterier.

2. Tryck inte för mycket. En tandborste slits ofta ut för snabbt som ett resultat av att du trycker för hårt eller har en dålig borstningsteknik.

3. Byt ut tandborsten omedelbart efter en sjukdom. Efter en vanlig förkylning eller någon annan infektionssjukdom, är det en bra idé att skaffa en ny. Om du inte gör det, kan sjukdomen återvända, oavsett din tandborststatus.

https://curaprox.se/blog/post/hur-ofta-ska-du-byta-tandborste