Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Välj ditt land Sverige Sverige
Fraktfritt över 450 SEK
Leverans inom 3 till 5 arbetsdagar
Säker betalning med 3D Secure

Hur du får barnen att borsta tänderna

Du bör lära ditt barn hur de sköter om sina tänder på rätt sätt. Men ibland kan det vara en riktig utmaning och det tycks som att det helt enkelt inte finns någon vilja hos dem. Ge inte upp! Det kan ta lite längre tid, men till slut kommer du att lyckas och slutresultatet är både väldigt viktigt och väldigt tillfredsställande. Låt oss ta en titt på olika sätt du kan hjälpa ditt barn att lära sig älska tandborstning.

min read
Mar 2022
https://curaprox.se/blog/post/Hur-du-far-barnen-att-borsta-tanderna
min read
Mar 2022
https://curaprox.se/blog/post/Hur-du-far-barnen-att-borsta-tanderna

Vad får du lära dig i den här artikeln?

  • Olika sätt att få ditt barn till att borsta tänderna
  • Viktiga fakta om barns tänder
  • När det är läge att vara bestämd

Vad kan jag göra?

Mitt barn vägrar borsta tänderna

Du bör lära ditt barn hur de sköter om sina tänder på rätt sätt. Men ibland kan det vara en riktig utmaning och det tycks som att det helt enkelt inte finns någon vilja hos dem. Ge inte upp! Det kan ta lite längre tid, men till slut kommer du att lyckas och slutresultatet är både väldigt viktigt och väldigt tillfredsställande. Låt oss ta en titt på olika sätt du kan hjälpa ditt barn att lära sig älska tandborstning:

Roliga och regelbundna rutiner

Ditt barn måste borsta tänderna två gånger om dagen: på morgonen och innan de går och lägger sig. Den här ritualen bör vara trevlig och underhållande så att ditt barn inte har någon anledning till att hoppa över den. För att skapa en trevlig stämning i badrummet kan du spela din barns favoritmusik och leka lekar.

Som förälder måste du absolut föregå med gott exempel och visa disciplin genom att borsta två gånger varje dag. Hur trött eller stressad du än är måste ditt barn se att du aldrig hoppar över din tandborstning heller.

Kontroll över tandborstningen

Det har visat sig att barn presterar bättre om de har kontroll över vad de gör. Om ett barn väljer sin egen tandborste, till exempel, så är det större sannolikhet att barnet använder den regelbundet än om någon har valt åt barnet. Samma gäller tandkräm. Att ge ditt barn ett val ger dem ett starkt incitament att skapa hälsosamma tandborstningsvanor. Så nästa gång du väljer tandvårdsprodukter i butiken eller på nätet, fråga ditt barn vilken färg de föredrar på tandborsten eller vilken smak de vill ha på tandkrämen. 

Föregå med gott exempel

Om en förälder håller fast vid hälsosamma borstningsvanor så är det större chans att deras barn tar efter. För de flesta av oss vuxna är vår motvillighet inför tandborstningen ett resultat av erfarenheter i barndomen – när våra föräldrar tvingade oss att borsta med obehagliga ämnen och aldrig följde sina egna regler. För inte vidare denna tradition. Skapa i stället en kärleksfull, omsorgsfull och fostrande stämning när ni borstar. Det har förmågan att skapa mycket bättre munhälsa hos ditt barn i vuxenlivet.

Du har nästan allt du behöver

Är det något annat jag bör veta?

När ni borstar tillsammans är det en bra idé att ha på musik och låta både dig själv och ditt barn ha kul. Det skapar bestående intryck och trevliga minnen som får ditt barn att dras till tandborstningen om och om igen. Använd inte gåvor eller materiella belöningar som incitament för tandborstningen. Bara mer kärlek och omsorg. Var närvarande med barnet när ni borstar. Svara tålmodigt på eventuella frågor om tandborstning eller tandhälsa.

Var bestämd när ditt barn vägrar borsta. De måste förstå att sådant beteende inte är acceptabelt i den här familjen. Att borsta tänderna är inte en fråga om val. Det är grundläggande hygien och hälsovård.

Barn kan ha svårt att dra logiska kopplingar mellan deras handlingar och långsiktiga konsekvenser. Som förälder måste du lära dem vikten av att borsta tänderna varje dag.

Sammanfattning:

För de flesta vuxna är motvillighet inför tandborstningen ett resultat av erfarenheter i barndomen. För att barn ska föra med sig sina borstningsvanor senare i livet är det mycket viktigt att skapa positiva erfarenheter kring tandborstningen. Att missköta mjölktänder kan leda till stor skada på de permanenta tänderna i framtiden.

https://curaprox.se/blog/post/Hur-du-far-barnen-att-borsta-tanderna